Ajurvéda & Jóga & Én

„Húsevő” családba születtem, és gyerekkoromban még nem is volt olyan a környezetemben, aki vegetáriánus vagy vegán lett volna. Sőt azt se tudtam, hogy létezik ilyen. Egyszerűen csak azt éreztem, hogy velem tuti valami baj van, mert én bizony szívesebben eszek húsmentesen.

Igyekeztem elhagyni a húst, mert jobban éreztem magam, ha nem eszek.

Tudatosság, figyelem és kreativitás is szükséges hozzá, hogy a fontos tápanyagokat, fűszereket és gyógynövényeket is fogyasszak. Mivel a családi minta ettől eltérő volt, ezért kerestem a lehetőséget, hogy hogyan tudom magam úgy táplálni, hogy egészséges legyek.

A jógának köszönhetően megismerkedtem az ajurvédával, és tovább nyílt vele a világ. Az ajurvéda szószerinti fordítása „az élet tudománya“, nevezik még a hosszú létezés tudományának, az egészséges élet útjának is.

Holisztikus tudomány, mely azt jelenti, hogy egyszerre veszi figyelembe a fizikai testet, a finom fizikai testet (lélek), és a tudatot, vagyis a szellemet. Pontosan ebben a szemléletmódban rejlik az ereje.

Az ajurvédának több oldala is van. Nem csupán az alternatív gyógyászat egyik formája. Magába foglalja a gyógynövényeket, életmódot, étrendet, jógát és a relaxációs technikákat, a zeneterápiát, a masszázst, valamint a meditációt is.

Az ajurvéda egy mindenki számára elérhető tudás. Életünk minden területét érinti.Elemeinek alkalmazása szükséges az általános egészség megőrzéséhez, és a betegségek, kibillent állapotok ellen is jótékony.

2020-januárja óta kezdetem igazán elmélyedni benne, ekkor már tanfolyamra is beiratkoztam, akkor nem is sejtettem még, hogy a legeslegjobb, ami velem történhetett.

Ezután jött a covid, az oltások és 2szer is elkaptam a betegséget. Összességében úgy gondolom könnyedén és elfogadással túlestem mindenen. És most jön a DE, a jobb lábam mindig jelezte, hogy valami nincs rendben, nem úgy mozog, mint előtte.

Ajánlottak egy ajurvédikus orvost, akiről csak jókat hallotta, elmentem hozzá konzultációra.

Igen – igen, jól sejtitek, ő javasolta, hogy utazzak Indiába 😀 😀 😀

Hamarosan folytatom a miértekkel , ragyogó napokat: Anita

0 Hozzászólás

Hagyj üzenetet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük