Még nem India, de meghatározó lépés irányába

Az előző bejegyzésemben írtam, hogy már mindenem fájt, főleg a derekam, nehezen mozgott a nyakam, és hiányzott belőlem a derű, az életkedv, a mosoly és hiányoztak az örömteli kapcsolatok. A szenvedés és a szorongás, hol felváltva, hol egyszerre cinctált belülről. Akkor még nem is értettem mi ez, milyen jelzések ezek. Megszületett bennem a vágy, és úgy döntöttem élni akarok, igazán ÉLNI, örömteli, vidám, életerős, békés és sikeres életet. Amikor ez az elhatározás megszületett, mert végre meghallottam a lelkem hangját, elindultam önmagamért önmagam felé.

Nehezen mozdultam ki otthonról, mindig rengeteg munkám volt, és halaszthatatlan feladatokat tudtam kitalálni, hogy miért ne menjek jógázni, vagy miért kerüljem a jógaszőnyeget. Kezdetben nehéz volt szembe nézni a korlátaimmal, fájt mindenem, és a kitartásomat is próbára tette a gyakorlás. De úgy voltam vele csinálom, mert éheztem a változásra és jóllétre. Hittem, hogy jó úton járok, mert igaz gyakran elfáradtam, de mégis valahogy könnyedebb lettem. Érzetem, hogy a jógagyakorlásom több mint torna, elkezdte formálni az életemet, a szemléletem, rugalmasabb és empatikusabb lettem. Elkezdett foglalkoztatni, hogy ez hogy lehetséges, miként hat az idegrendszeremre a jóga, hogy „csinálja” hogy változnak a szokásaim és semmi kényszert nem érzek (azt nem bírom 😀 ).

A kitartásomat tudtam, hogy a rendszeresség fogja megalapozni, ezért beiratkoztam egy jóga tanfolyamra. Ekkor még nem gondoltam, hogy oktató leszek, csak többet szerettem volna tudni erről a világról, olyan dolgokat is, amikre egy-egy csoportos óra keretében nem volt idő.

Rendszeres gyakorlással a világom elkezdett kinyílni, felszabadító volt ráeszmélni, hogy kis idő elteltével szinte egy megújult életet élek. Mások lettek a prioritások. Olyan eszközt találtam az élethez, ami megkönnyít mindent, amit teszek.

Ekkor már tudtam, hogy ez az utam.

Szeretettel figyeltem a testem jelzéseit és olyan útra terelt, amiért nagyon hálás vagyok. Éreztem, hogy ez nem csak az „enyém”, tovább kell adnom, meg kell osztanom.

Azóta változásra nyitott embereknek segítek, hogy a pörgős, leterhelt napokból eljussanak egy nyugodt, energikus, magabiztos állapotba és végre örömteli életet élhessenek, jobb és együttérzőbb kapcsolatokban.

Hamarosan eljutunk Indiába is 😀 4 hét 😀

Te jártál már Indiába? Tudod, hogy az Ájurvéda szerint melyik testtípusba tartozol? És vajon ez mire jó 😀 ?

Készítek egy névtelen felmérést, amolyan önismereti kutató munka.

Hálás lennék, ha részt vennél benne, sokat segítenél vele.

Ha küldhetek neked pár kérdést, kérlek, írj egy emailt, hogy: JÖHET 😀 nijamajoga@gmail.com

Ragyogó napot: Anita

0 Hozzászólás

Hagyj üzenetet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük