Don’t worry, be happy!

Érkezés után elfoglaltuk a szobáinkat, kicsomagoltunk reggeliztünk, ebédeltünk, ismerkedtünk a hellyel, az itt dolgozókkal és megkezdődött a dokinál az állapotfelmérés és konzultáció is.

Megkaptam a házirendet és a napirendet is.

Be kell tartani a kezelési ütemtervet. Csak azt ehetem, amit itt kapok, semmilyen külső étel nem megengedett. A diéta miatt és azért is nehogy betegséget szedjek össze. Minden nap van orvosi konzultáció. Külső látogatót csak orvosi engedéllyel fogadhatok. Nos ezidáig senki nem jött utánam, így ez a veszély nem fenyegetett. Kirándulás csak hétvégén, orvosi engedéllyel, személyzettel.

Nagyon vigyáznak ránk.

Általánosságban a napirend , olykor egy-egy plussz kezeléssel megtoldva, 1.héten ilyen volt:

Reggel 6:50 ima az udvaron, 7:30 pránajáma , 8:00 jóga, 9:00 reggeli, 10:00 kezelés (2órás) , 12:30 konzultáció a dokival, 13:00 ebéd, 14:00 kezelés (1órás) , 18:00 vacsora

A 4. napon sikerült valamit kidolgozni magamból, mert belázasodtam. Nagyon kellemes tapasztalat volt, hogy reggel jeleztem, hogy rosszul vagyok. Szerető gondoskodással a doki, a kezelőm és a konyhán dolgozók is egyből segítségemre siettek, folyamatosan figyelték, hogy javul az állapotom. Gyógynövényeket kaptam (borzalmas ízük van 😀 ) és külön főztek nekem, amitől estére teljesen rendbe lettem. Mintha nem is nekem lett volna reggel 38,3 a lázam.

Külön kezelést, pakolást kaptam a térdemre és az ígéretet, hogy meggyógyítják.

A doki szava járása: Don’t worry, be happy!

Egy feladat van, legyek boldog. A boldogságom mindenre gyógyír.

Nagyon kedves, figyelmes és gondoskodó mindenki, jó kezekben vagyok.

Attól, hogy Indiában vagyok az élet nem áll meg. Olyan híreket kaptam otthonról, amik nem igazán támogatták az elmém elcsendesedését. Közben mégis azt éreztem, a legjobb helyen vagyok, hogy rendet rakjak magamban. Ahogy telt múlt az idő egyre zavarosabbá vált minden és azt éreztem, minden olyan távoli, ami eddig örömet adott és boldogságot.

Útmutatást kaphatunk az ajurvédikus gyógyítóktól, de hogy mihez kezdünk vele, milyen életet élünk, azért mi vagyunk felelősek. Az ajurvéda arra tanít, hogy tegyünk a boldogságunkért vállaljunk felelősséget saját életünkért, egészségünkért.

Fontos a meditáció és pránajáma, összhangba kerülünk önmagunkkal, a világunkkal.

Törődni kell testünkkel, elengedhetetlen a rendszeres jógagyakorlás. Kiegyensúlyozott étrenddel, gyógynövényekkel kell segíteni és harmonizálni energiáink áramlását.

Sokat tanultam, olvastam arról, hogy az ajurvéda legkiemelkedőbb ága a Panchakarma, ami szó szerint “öt cselekvést” jelent. Hálás vagyok, hogy testközelből is megismerkedhetek vele, tágítva a komfortzónám határait. Úgy érzem bőven meg is haladtam, nagyon büszke vagyok magamra 😀 . A jó közérzet azon múlik, hogy képesek vagyunk teljesen feldolgozni az élet minden részét, befogadni azt, ami támogat, és megszabadulni a többitől. Amikor nem tudjuk megfelelően megemészteni ételeinket, élményeinket és érzéseinket, a méreganyagok felgyülemlenek testünk szöveteiben, egyensúlyzavart, és végül megbetegedést okozva.

A Panchakarma természetes kezelések, amelyek segítenek eltávolítani a szennyeződéseket az emberi testből, méregtelenít és helyreállítja a szervezet belső egyensúlyát és energiáját.

A belső egyensúlyomat nagyban támogatjátok, köszönöm a szerető rám gondolást és az üzeneteket is.

Sokszor gondolok rátok, augusztusban találkozunk, remélem ti is várjátok már!?

Ölelés: Anita

0 Hozzászólás

Hagyj üzenetet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük